Нігерійські ісламісти показали відео з викраденими два роки тому школярками

Нігерійські ісламісти показали відео з викраденими два роки тому школярками

Укрінформ
Нігерійське терористичне ісламістське угруповання "Боко Харам" в неділю, 14 серпня, опублікувало відео, в якому, імовірно, показало десятки викрадених дівчат. 276 школярок викрали з міста Чібок (Нігерія) ще у квітні 2014, частина з них змогла втекти, однак понад 200 з них так і не були повернуті додому.

Про це повідомляє DW.

На відео озброєний чоловік у масці заявив, що частина викрадених дівчат загинули внаслідок авіаударів. Близько 40 з них були "видані заміж", повідомив терорист. Принаймні у однієї з дівчат на руках була мала дитина.

Як повідомляє Reuters, голос однієї зі школярок упізнав її батько.

Чоловік у масці вимагав звільнити бойовиків "Боко Харам", ув'язнених владою Нігерії. Представники уряду заявили, що перебувають у контакті з авторами відео, але зауважили, що спершу вони мають пересвідчитися, чи справді це ті, хто утримує школярок.

Після приходу до влади у Нігерії президента Мухаммаду Бухарі понад рік тому уряду вдалося звільнити більше частину територій, раніше захоплених ісламістами. Публікація відео відбулася буквально через кілька днів після того, як ватажок "Боко Харам" Абубакар Шекау спростував інформацію про нібито заміну його іншим лідером.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-