Штати підняли винищувачі, аби захистити своїх радників у Сирії

Винищувачів очолюваної США міжнародної коаліції було піднято для захисту американських радників, які працюють з курдськими силами, від бомбардувань літаків сирійського режиму.

Про це повідомляє AFP із посиланням на Пентагон.

«Очолювана США коаліція підняла бійців для захисту американських радників, які працюють з курдськими силами, після бомбардування літаками сирійського режиму», - говориться у повідомленні.

За словами представника Пентагону Джефа Девіса, в четвер два сирійські бомбардувальники Су-24 завдали ударів по районах біля міста Ель-Хасака, де під керівництвом військових радників США проходять навчання курдські загони народної самооборони.

Коаліція направила свої літаки з метою перехоплення сирійських винищувачів, але на той час вони вже покинули цей район. У п'ятницю винищувачі режиму знову спробували вилетіти в Ель-Хасеку, але їх вже зустріли літаки коаліції, що змусило винищувачі залишити повітряний простір без подальших інцидентів. Як повідомляється, літаки коаліції не обстрілювалися.

Девіс зазначив, що Пентагон з усією серйозністю розглядає всі випадки, які представляють загрозу силам коаліції, а також підкреслив, що вони мають невід'ємне право на самооборону.

Як відомо, 19 серпня сирійська військова авіація завдала авіаудару по загонах сирійського курдського ополчення у місті Хасака на північному сході країни вперше за п'ять років громадянської війни, пояснивши це тим, що удари були «пропорційною відповіддю» курдським силам.