Держдеп США прокоментував заяву кремля щодо Сирії

Держдеп США прокоментував заяву кремля щодо Сирії

Укрінформ
США готові підтримати перемир’я будь-якої тривалості у Сирії, втім виступають за перманентне припинення вогню.

Як передає кореспондент Укрінформу, таким чином речник Державного департаменту США Джон Кірбі прокоментував заяву російського оборонного відомства про необхідність запровадження 48-годинної «гуманітарної» перерви у боях за Алеппо для допомоги цивільному населенню.

«Ми підтримаємо будь-яке зменшення насилля у Сирії, однак ми переконані у важливості більшого, ніж тимчасове ефемерне локальне припинення вогню. Ми не припинимо докладати зусиль із припинення бомбардувань, навіть якщо всього на 48 годин Втім, це не може бути довготривалим рішенням, і ми не цього намагаємося досягти», - сказав Кірбі.

На його переконання, саме через це для Росії важливо співпрацювати із США над узгодженням тривалого припинення вогню. «Саме тому Росії важливо працювати із нами, аби укласти угоду щодо нюансів пропозиції, яка, у випадку повної щирої імплементації, дозволить поширити режим припинення вогню на всю країну», - зазначив представник Держдепу.

Нагадаємо: Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун попередив про загрозу «безпрецедентної гуманітарної катастрофи», яка спіткає сирійське Алеппо, якщо сторонами конфлікту не вдасться негайно домовитися про локальне припинення вогню.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-