У Амстердамі почали розселяти біженців у колишню в'язницю

У Амстердамі  поселили першу групу біженців у центр розміщення мігрантів, переобладнаний із колишньої в'язниці "Бейлмербайєс".

Про це повідомило Центральне агентство з питань прийняття шукачів притулку Нідерландів (СОА).

"Останні в'язні 1 липня залишили цю будівлю, і тоді почалося переобладнання під центр прийому для біженців, куди 8 серпня вселилися перші мешканці", - йдеться у повідомленні.

За даними СОА, у центр переселили 25 біженців із Сирії, Еритреї, Ірану та Іраку. Очікується, що до кінця серпня центр прийме до 400 людей, а після завершення робіт сюди переселять до 1 тисячі біженців.

Як зазначається, павільйони переробили під одно- та двомісні спальні, обладнали санітарними кімнатами та кухнями. Крім того, грати замінено на розфарбовані дошки, а сітки та відеоспостереження на подвір'ї демонтовано. Художники та волонтери розфарбували вхід до колишньої в'язниці.

Раніше повідомлялося, що місцева влада у Амстердамі прийняла рішення перетворити колишню в'язницю "Бейлмербайєс" на центр для прийому мігрантів. Згідно з планами, місце в'язниці було виділене для будівництва житла, але роботи не розпочнуться до кінця 2017 року, тому будівля тимчасово стане центром для прийому мігрантів.