Нічого незаконного в квартирі Піонтковського не знайшли - адвокат

Слідчі органи під час обшуку в московській квартирі публіциста Андрія Піонтковського, публікації якого на сайті "Ехо Москви" стали приводом для порушення кримінальної справи про екстремізм, не знайшли жодних незаконних матеріалів.

Про це повідомив "Інтерфаксу" в суботу адвокат Марк Фейгін.

"Був проведений обшук у квартирі доньки та онуків Піонтковського, у квартирі самого Піонтковського, але нічого незаконного і забороненого вилучено не було. Вилучили якісь документи, які взагалі не мають відношення до кримінальної справи", - сказав адвокат.

Фейгін повідомив, що в даний час вирішується питання про пред'явлення Піонтковському заочного обвинувачення. "Справу було порушено в березні за ст. 280.1 ККРФ (заклики до порушення територіальної цілісності) і ст. 282 ККРФ (заклики до екстремізму). Зараз вирішується питання про пред'явлення заочного звинувачення", - заявив він.

Адвокат також розповів, що у справі був допитаний онук Піонтковського. "Філіпу поставили буквально три запитання, де його дід і коли він збирається повертатися", - сказав Фейгін.

Раніше в суботу Піонтковський у своєму мікроблозі у Twitter написав, що в його квартиру в Москві прийшли слідчі.

Як повідомлялося, Піонтковський виїхав з країни і не збирається повертатися в Росію.

Приводом для порушення справи став запит голови комітету Держдуми з безпеки та протидії корупції Ірини Ярової до Генпрокуратури РФ про перевірку на предмет екстремізму статті Піонтковського про Чечню "Бомба, готова вибухнути", опублікованої у січні на сайті "Ехо Москви".

В останніх двох абзацах статті Піонтковський закликав до виведення Чеченської республіки зі складу Росії. Це, на його думку, могло б запобігти потенційному конфлікту. Згодом ці заклики були видалені.

Слідчі в рамках справи викликали на допит головного редактора сайту радіостанції "Ехо Москви" Віталія Рувінського. На радіостанції пройшли обшуки.