Держборг Італії досяг максимального рівня - МВФ

Міжнародний валютний фонд (МВФ) знизив прогнози зростання італійського ВВП на поточний і наступний роки, оскільки рішення Великої Британії про вихід з ЄС підвищує невизначеність і, швидше за все, негативно позначиться на економіці Італії.

Про це повідомляє видання The Wall Street Journal.

"За оцінками МВФ, у 2016 році ВВП Італії підвищиться трохи менш як на 1% цього року, порівняно з прогнозом зростання на 1,1%, спочатку опубліковано в травні. Наступного року МВФ переглянув свій прогноз зростання для Італії приблизно на 1% проти раніше прогнозованих 1,25%", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, "у той час як відновлення (від нещодавнього спаду в Італії), як очікується, триватиме, підвищена мінливість фінансового ринку і висока загальна невизначеність можуть зберегтися".

Так, зростання продуктивності та інвестицій в Італії залишається низьким, рівень безробіття тримається вище 11%, і держборг наблизився до 133% ВВП.

У ситуації, що склалася, МВФ очікує тривалого відновлення італійської економіки, схильного до впливу цілого ряду ризиків.

Як відзначають у МВФ, вони повідомили італійські владі про масштаби банківських проблем і та усвідомлює їх.

Нагадаємо, Італія веде переговори з Єврокомісією про план рекапіталізації своїх банків, який би дозволив обмежити втрати інвесторів за рахунок грошей платників податків.