Коаліція розгромила сили ІДІЛ біля сирійського Манбіджа

Авіація Міжнародної коаліції на чолі зі США, що діє проти терористичного угруповання "Ісламська держава", упродовж минулої доби завдала ударів ІДІЛ в районі сирійського міста Манбідж.

Про це поінформували у понеділок у Міністерстві оборони США, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Сім авіаударів у районі сирійського міста Манбідж уразили п'ять окремих тактичних підрозділів ІДІЛ, знищили два тунелі терористів, знешкодили бойову позицію та перекрили бойовикам доступ до місцевості", - зазначили в Пентагоні.

Крім того, повідомляється, що коаліція продовжила операції проти ІДІЛ на території Іраку. Зокрема, там було нанесено 23 авіа- та артилерійських удари в районах населених пунктів Албу Хайят, Рутба, Хіт, Мосул, Кайяра, Рамаді і Таль-Афар.

Коаліційні сили діють в рамках операції "Inherent Resolve", спрямованої на ліквідацію терористичного угруповання ІДІЛ та загроз, яку воно несе для Іраку, Сирії, регіону, а також для більш широкого міжнародного співтовариства. Знищення цілей ІДІЛ у Сирії та Іраку обмежує здатність ІД планувати та проводити терористичні операції, підкреслили в Пентагоні.