Напади в Актобе: терористи чинять збройний опір

В Казахстані спецслужби розпочали операцію із захоплення бойовиків, які вчинили теракти в місті Актобе 5 червня.

Про це повідомляє Комітет національної безпеки країни.

"Антитерористичний центр повідомляє, що 10 червня Актюбінським обласним оперативним штабом з боротьби з тероризмом проводиться операція по затриманню осіб, причетних до вчинення актів тероризму у Актобе. На пропозицію здатися терористи відповіли збройним опором. Заходи тривають, їх результати будуть повідомлені додатково", - заявили у комітеті.

Нагадаємо, 8 червня президент республіки Нурсултан Назарбаєв розпорядився знищити розшукуваних учасників серії нападів в Актобе у разі, якщо при затриманні вони спробують чинити збройний опір.

Як повідомлялося, у середу вранці невідомі обстріляли з автомобіля охорону піонерського табору в Актюбинській області Казахстану.

Минулої неділі група релігійних радикалів напала в Актобе на два збройові магазини і військову частину. У результаті загинули семеро осіб, 37 поранені, більшість з них - військовослужбовці. У ході контртерористичної операції в Актобе було знищено 13 злочинців.

Напад було визнано терактом, в Актобе було оголошено "червоний" рівень терористичної загрози, а по всьому Казахстану на 40 діб встановлено помірний "жовтий" рівень.