Австралія дасть 220 мільйонів доларів на сирійських біженців

Австралія виділить 220 млн доларів на допомогу Сирії.

Про це заявила міністр міжнародного розвитку та Тихоокеанського регіону Кончетта Фераванті-Веллс, яка представила Австралію на Світовому саміті ООН з гуманітарних питань у Стамбулі.

"Гуманітарні зусилля передбачають порятунок життя. З приємністю інформую, що у бюджеті Австралії закладено 220 млн дол. на багаторічний пакет допомоги для фінансування потреб Сирії та її сусідів, що підтримують біженців у регіоні. Нашою діяльністю, особливо у Тихоокеанському регіоні, Австралія демонструє відданість зобов’язанням щодо співвідповідальності. Політична воля, продемонстрована на цьому саміті, не повинна бути втрачена, а має стати каталізатором продовження реформ та ефективним втіленням усіх зобов'язань, заявлених упродовж цих двох днів", – заявила міністр.

Напередодні відбуття до Стамбула Фераванті-Веллс заявила, що окрім донесення позиції Австралії щодо забезпечення нових, інноваційних способів реагування на гуманітарні кризи і забезпечення стабільності уразливих суспільств, збирається використати свій візит також для зустрічей з міністрами з різних країн Тихоокеанського регіону для обговорення поточних гуманітарних питань та готовності до надзвичайних ситуацій і реагування на роботу Австралії у регіоні.

У саміті, який став першим у своєму роді, взяли участь керівники урядів, міжнародних організації, представники громадянського суспільства і бізнесу з усього світу для зміцнення глобальних заходів реагування на гуманітарні проблеми.