Австралія у Стамбулі розповіла, що треба змінити у гумантарній допомозі

Австралія у Стамбулі розповіла, що треба змінити у гумантарній допомозі

Укрінформ
Під часі Світового гуманітарного саміту у Стамбулі, Туреччина, міністр міжнародного розвитку та Тихоокеанського регіону Австралії Кончетта Фераванті-Веллс представила бачення Австралії щодо реформування міжнародної гуманітарної системи.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Важливо не виносити на узбіччя регіональне лідерство і додаткову регіональну готовність, напрацьовані механізми і відповіді. Таким чином долучити їх до глобальної гуманітарної системи, там, де вони найбільше потрібні. У цьому зв’язку Австралія підтримує колективну угоду тихоокеанських острівних держав щодо зміцнення регіональної системи протидії кризам через механізм, який дозволяє налагодити більш злагоджену регіональну і міжнародну допомогу.

Ґрунтовне фінансування також є великим викликом, але ми знаємо, яким воно має бути – менш громіздким, більш плановим, передбачуваним та гнучким, що передбачає використання готівки у прийнятних контекстах.

Інновації є ключовими для реформування, і я з гордістю нагадаю про переможців тихоокеанської інноваційної гуманітарної програми, які пропонують нові ідеї і креативні підходи щодо удосконалення шляхів, якими ми доставляємо гуманітарну допомогу», – сказала міністр у своїй доповіді перед учасниками саміту.

Вона також зауважила, що сьогодні світова спільнота стикається з найбільшими гуманітарними потребами, ніж будь-коли в історії – щорічно 250 млн людей потерпають від наслідків зміни клімату і природних катаклізмів. Кількість переміщених осіб є найбільшою з часів Другої світової війни.

На думку австралійського міністра, дуже важливо, щоб саміт досяг домовленостей щодо забезпечення ресурсів. Оскільки колективні зусилля є найкращою відповіддю на сучасні виклики.

«Відповідно до консультацій у тихоокеанському регіоні, Австралія була співорганізатором Гуманітарного саміту на рівні глав держав, основним месиджем якого було – міжнародна гуманітарна система повинна дотримуватися широкомасштабного підходу, визнання існуючих загроз і здатності урядів давати на них відповіді. Нам потрібно долати розбіжності гуманітарного розвитку і підтримувати систему довготривалих інвестицій, які покликані протистояти загрозам», – наголосила Кончетта Фераванті-Веллс.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-