У Молдові 300 підозрюваних можуть вийти на волю найближчим часом

Генеральна прокуратура Молдови висловила занепокоєння рішенням Конституційного суду про обмеження термінів утримання під попереднім арештом - не більше 12 місяців.

Про це заявив перший заступник генпрокурора Едуард  Харунжен, підкресливши при цьому гостру необхідність внесення відповідних змін до Кримінального кодексу країни, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Молдові.

«Найбільша проблема - виняткова завантаженість судових інстанцій. Існують і складнощі зі збором доказової бази, а багато судових засідань іноді відкладаються на прохання адвокатів затриманих. На мій погляд, рішення про внесення до Конституції конкретних термінів утримання правопорушників під попереднім арештом – некоректно», - зазначив Харунжен.

У зв'язку з рішенням КС, з-під попереднього арешту вже звільнено близько 70 осіб, а ще понад 300 можуть бути випущені на волю найближчими місяцями.

Кілька днів тому Конституційний суд Молдови виніс ухвалу про обмеження (максимум до 12 місяців) термінів утримання правопорушників під попереднім арештом.