Асад не бачить, хто міг би його змінити на посаді президента Сирії

Сирійський диктатор Башар Асад заявив, що не має з кого обрати собі наступника і висловив готовність балотуватися або ні в президенти на виборах 2021 року залежно від настроїв сирійців.

Про це він заявив в ексклюзивному інтерв'ю AFP у Дамаску.

«По-перше, президентство це не хобі, яке робить нас щасливими. Це скоріше відповідальність, особливо в нинішніх умовах. Що стосується питання про те, чи є хтось, кого б я обрав своїм наступником, то я такого не бачу, немає жодної сильної фігури», - сказав він.

Асад також заявив на основі яких двох чинників оцінює підтримку своєї влади: «чи підтримую я сам себе і чи люди підтримують мене». «Якщо я братиму участь у наступних виборах, і я побачу, що люди не хочуть мене (переобрати), то я не висуватиму свою кандидатуру. Поки ще рано говорити. У нас ще є кілька років до наступних виборів, які плануються в 2021 році», - сказав він.

На запитання, чи він думав ким залишатися в історії: рятівником Сирії чи людиною, яка знищила її, він відповів з посмішкою, що "все (залежить) від того, як буде написана історія. «Я намагаюся захистити Сирію, а не захищаю свою позицію», - сказав він.