Канадський приватний сектор допоможе відбудувати Україну - міністр

Канадський приватний бізнес готовий підставити Україні плече у процесі її повоєнної відбудови.

Як повідомляє власний кореспондент Укрінформу, про це в Оттаві заявила міністр торгівлі Канади Мері Енджі.

“Ми підтримуватимемо Україну в її боротьбі за свободу й демократію стільки, скільки буде потрібно. Коли Україна візьме гору, Канада та канадські бізнеси усіх розмірів підтримають її відбудову”, - сказала Енджі.

Читайте також: Словенія виділить Україні грант на відбудову інфраструктури

Вона наголосила, що модернізація Угоди про вільну торгівлю між Канадою та Україною “підтверджує нашу прихильність до українських друзів та підтримку довготермінової стабільності, безпеки й економічного відновлення України”.

“Оновлена угода надасть нашим канадським бізнесам найкращий можливий доступ на український ринок, аби зробити це”, - зазначила міністр.

Як повідомлялося, оригінальна Угода про вільну торгівлю між Канадою та Україною набула чинності 1 серпня 2017 року й дозволила взаємно скасувати або знизити імпортні мита на більшість товарних позицій. У вересні цього року під час візиту до Оттави Президент Володимир Зеленський разом із Прем’єр-міністром Джастіном Трюдо підписав оновлену угоду, яка тепер покриває також торгівлю послугами, а не лише товарами, інвестиції, телекомунікації й інші перспективні сфери. Модернізована угода наразі проходить процес ратифікації у Канаді.

Читайте також: Україна потребує іноземних інвестицій для успішної повоєнної відбудови - посол Канади

За підсумками 2021-го року товарообіг між Канадою та Україною досяг рекордного рівня, наблизившись до 350 млн дол. США. Минулого року він трохи знизився через фактори, переважно пов’язані із початком російського вторгнення.