В Ірпені готують до відновлення будинок, знищений російськими загарбниками

В місті Ірпінь Київської області готують до відновлення ще один багатоквартирний будинок, зруйнований унаслідок повномасштабного вторгнення російських загарбників.

Як передає Укрінформ, про це Київська обласна військова адміністрація в повідомляє в Телеграмі.

Зазначається, що це пошкоджений внаслідок бойових дій будинок на вул. Миру, 16. В ньому три під'їзди з шести зазнали значних пошкоджень.

Начальник КОВА Руслан Кравченко зауважив, що вже розроблено проєктно-кошторисну документацію і будинок буде включений до переліку об'єктів, які будуть відновлені за кошти Фонду ліквідації наслідків збройної агресії.

Так, капітальний ремонт будинку передбачає демонтаж 4-6 під’їздів та їх подальшу повну відбудову з оновленням мереж життєзабезпечення та опорядження, відновлення пошкоджених квартир. Також буде відновлено покрівлю.

Читайте також: В Ірпені за програмою єВідновлення вже виплатили майже ₴89 мільйонів компенсації

Крім того, за його словами, передбачені заходи з енергозбереження. Запланований ремонт опорядження внутрішніх приміщень загального користування і вхідних груп, буде встановлено енергоефективне освітлення, проведені заходи із благоустрою з урахуванням принципів безбар’єрності.

Як зауважив Кравченко, у підвальному приміщенні облаштують укриття.

Як повідомляв Укрінформ, в Ірпені на Київщині відбулося відкриття відбудованого коштами Литви дитячого садка “Рута”, який торік майже повністю зруйнували росіяни.