Немчінов сказав, коли визначиться формат роботи заступників міністрів з питань відновлення

Протягом тижня буде визначено, в якому форматі працюватимуть заступники міністрів та голів ОВА з питань відновлення, посади яких планується запровадити в Україні.

Про це міністр Кабінету Міністрів Олег Немчінов сказав в ефірі телемарафону «Єдині новини», передає кореспондент Укрінформу.

«Людина, яка її (посаду заступника з питань відновлення - ред.) обійматиме, буде опікуватися питаннями відновлення. Думаю, протягом тижня, як це визначалося у протокольному рішенні уряду, Мінінфраструктури подасть свої пропозиції, в який спосіб це буде реалізовано і як саме відповідний профільний заступник координуватиме свою діяльність чи з Мінінфраструктури, чи, якщо це буде регіональний рівень, з областями та територіальними підрозділами», - сказав урядовець.

Він уточнив, що заступників, які опікуватимуться питаннями відновлення, визначатимуть серед наявних і тільки в разі потреби та за наявності фінансових ресурсів можуть запровадити додаткові посади.

Читайте також: єВідновлення: в уряді пояснили, скільки разів можна подавати заявки на ремонт

Немчінов зазначив, що передусім ідеться про 11 регіонів, які зазнають постійного тиску з боку російської федерації, в яких відбуваються або відбувалися бойові дії, а також міністерства, які займаються питаннями відновлення.

Як повідомляв Укрінформ, 12 травня Прем'єр-міністр Денис Шмигаль доручив утворити в низці міністерств та 11 областях, які найбільше постраждали від російської агресії, посади заступника міністра або заступника голови ОВА з питань відновлення.

Фото: Олег Немчінов, Фейсбук