Міністерство відновлення і Енергетичне Співтовариство домовились про співпрацю

Фото

Міністерство відновлення і Енергетичне Співтовариство підписали меморандум про співробітництво. Документ передбачає координацію допомоги у відновленні критичної інфраструктури, пошкодженої внаслідок воєнних дій.

Про це повідомив віцепрем'єр-міністр з відновлення – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков, передає Укрінформ з посиланням на пресслужбу міністерства у Фейсбуці.

«Терористичні атаки росіян на українську енергетичну інфраструктуру тільки міцніше об’єднали прогресивний світ навколо нашої держави. Наш спільний з Енергетичним Співтовариством пріоритет – це якнайшвидше відновлення об’єктів критичної інфраструктури та робота над мінімізацією шкоди від російських атак. Розраховуємо, що укладений меморандум дозволить розширити нашу співпрацю та зробити її значно ефективнішою», - зазначив Кубраков.

Меморандум передбачає, що Енергетичне Співтовариство допомагатиме з координацією донорів, зокрема держав, бізнесу, галузевих асоціацій, які готові допомогти Україні у відновленні.

Секретаріат організації співпрацюватиме з Міністерством відновлення щодо використання коштів Фонду енергетичної підтримки України для закупівлі обладнання, послуг або палива, необхідних для стабільної роботи критичної інфраструктури.

Читайте також: Відбудова інфраструктури: Україна підписала меморандум з Енергетичним співтовариством

Як повідомлялось, у березні 2022 року Секретаріат створив Цільову групу з підтримки України, яка має на меті надання підтримки в забезпеченні функціонування енергетичної інфраструктури. За минулий рік організація вже скоординувала доставку Україні 50 партій критично важливого обладнання загальною вагою понад тисячу тонн.