Україна отримала від Швеції партію тимчасових мостів

Фото

Швеція передала Україні 4 катери та 14 секцій понтонів, які допоможуть дорожникам відновити транспортне сполучення звільнених регіонів з іншими областями.

Про це повідомляє Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Королівство Швеція передало Агентству відновлення та розвитку інфраструктури 4 катери, які можна використати як понтонні переправи. Також передано 14 секцій понтонів, які можна комбінувати у переправи різної довжини. Конструкції вже прибули в Україну. Їх оперативно розвантажують, щоб відправити на необхідну локацію», - йдеться в повідомленні.

У міністерстві додали, що в умовах російської агресії тимчасові мости – це швидкий та ефективний спосіб відновити транспортне сполучення звільнених регіонів з рештою країни. Конструкції вже прибули в Україну. Їх оперативно розвантажують, щоб відправити на необхідну локацію.

Читайте також: Україна отримала від Литви потужний автотрансформатор

Як повідомлялося, з 24 лютого Швеція системно підтримує Україну. Вартість лише гуманітарної і цивільної допомоги з початку великої війни становить 379 млн євро. Серед стратегічно важливого – засоби для налагодження транспортного сполучення на деокупованих територіях.

З початку повномасштабного вторгнення рф на державних дорогах України зруйновано 153 мости та шляхопроводи. Завдяки роботі дорожників та міжнародній підтримці відновлено проїзд 80 тимчасовими переправами.