Глава Міноборони Чехії відвідала українських військових на навчаннях

Міністерці оборони Чехії Яні Черноховій під час відвідування українських військових, які проходять підготовку на одному з полігонів, вручили у подарунок прапор бойового підрозділу ЗСУ як подяку за велику допомогу, яку ця країни надає Україні.

Про це урядовиця написала у Твіттері, передає Укрінформ.

«Відвідуючи навчання солдатів у Лібаві, я отримала від молодого солдата, чий брат загинув на фронті, прапор, який символізує велику мужність українців», - написала глава Міноборони.

Її настільки зворушили слова українця, що вона ледве стримувала сльози, зізналась Чернохова і процитувала солдата.

«Шановна міністерко, дозвольте вручити Вам прапор 93-ї окремої мотострілецької бригади. У 2014 році мій загиблий брат у складі підрозділу «Кіборги» захищав Донецький аеропорт. Загинув у серпні 2022 року, захищаючи схід нашої країни», - наводить вона слова бійця.

Командир 93-ї бригади на ім’я Андрій сказав про своїх бійців: «Бетон не витримує, але люди - так». З червня по грудень він мав честь захищати незалежність України у складі цієї героїчної бригади. Пліч-о-пліч із побратимами захищав Слов’янськ, Бахмут, Соледар.

Читайте також: У Празі сотні людей пройшли маршем на підтримку України

Андрій попросив Чернохову прийняти прапор у подарунок як символ незламності українського народу, як подяку за допомогу, яку Чеська Республіка надає Україні у боротьбі з агресором – російською федерацією.

Як повідомляв Укрінформ, міністр оборони країни Яна Чернохова заявила, що Чехія продовжить надавати військову допомогу Україні як із запасів власної армії, так і з підприємств ОПК.