На Прикарпатті з аукціону продадуть 25 унікальних писанок для підтримки військових

Відео

На Прикарпатті з благодійного аукціону продадуть 25 авторських писанок з унікальним розписом для допомоги військовим. Кожна писанка символізує окремий регіон України.

Про це повідомляє Івано-Франківська ОВА, передає Укрінформ.

«Світлана Онищук (голова Івано-Франківської ОВА - ред.) представила 25 авторських писанок з унікальним розписом, які можна буде придбати на благодійному аукціоні на підтримку прикарпатських бійців. Кожна з них символізує окремий регіон України. Вони показують багатство і різноманіття української багатогранної культури. Разом з тим підкреслюють, що ми – єдині», - повідомляє Івано-Франківська ОВА.

Як зазначається, усі писанки створені студентами мистецької школи Косівського інституту та фахового коледжу прикладного та декоративного мистецтва.

«Ці писанки будуть представлені на авторській косівській мальованій тарілці», - зауважили в ОВА.

Благодійний аукціон планують провести у березні. Наразі вже зібрані понад 30 лотів. Усі кошти з аукціону спрямують на придбання засобів зв'язку, автономного живлення та дронів для прикарпатських бійців.

Читайте також: Увесь тираж канадської монети у вигляді української писанки розкупили за день

Раніше на Прикарпатті для благодійного аукціону представили унікальний Олімпійський факел. Цей лот виставив спортивний коментатор Валентин Щербачов.