У Вінниці випустили ексклюзивну марку «Тримаємо небо України!»

Фото

У Вінниці випустили ексклюзивну марку «Тримаємо небо України!», присвячену статусу Вінниці як столиці Повітряних сил та героїзму захисників неба.

Про це йдеться у повідомленні Офісу туризму Вінниці, яке має у своєму розпорядженні Укрінформ.

«Від самого початку повномасштабного вторгнення держави-агресора на територію України військовослужбовці Повітряних сил ЗСУ демонструють виняткову мужність та героїзм при виконанні завдань зі стримування збройної агресії з повітря, виконують найскладніші бойові завдання зі знищення ракет, авіаційної та броньованої техніки, вогневих позицій російських окупантів, проводять повітряну розвідку, доправляють вантажі, здійснюють прикриття наших військ з повітря, завдаючи тим самим значних втрат ворогу. З ініціативи Командування Повітряних сил Збройних сил України Вінницька дирекція Акціонерного товариства «Укрпошта» та Офіс туризму Вінниці випустили ексклюзивну власну марку «Тримаємо небо України!», присвячену статусу Вінниці як столиці Повітряних сил та героїзму захисників неба», - йдеться у повідомленні.

В основі композиції марки лежить стилізація емблеми Повітряних сил – рівносторонній хрест із розбіжними сторонами, в центрі якого у круглому медальйоні вміщено зображення Знаку Княжої Держави Володимира Великого. А сам медальйон накладено на стилізовані зображення меча вістрям угору (на вертикальних сторонах хреста) та двох крил (на горизонтальних сторонах хреста).  

Спецпогашення марки, яка вийшла накладом 300 примірників і 40 поштових блоків, відбулося у середу, 25 січня. Участь у ньому взяли очільники міста й області, а також виконувач обов’язків командувача підготовки Командування Повітряних сил ЗСУ генерал-майор Андрій Алімпієв.  

Окрім того, організатори дійства оголосили про початок благодійного аукціону з продажу марочного блоку і конверта з підписами учасників спецпогашення. Участь у ньому можна взяти на туристичній сторінці міста Visit Vinnytsia у мережі Фейсбук, заявлена стартова ціна – 1000 грн. Аукціон триватиме до 12.00 години 27 січня. Отримані в ході аукціону кошти через Фонд громади «Подільська громада» спрямують на потреби підрозділів Повітряних сил ЗСУ.

Як повідомлялось, у  жовтні 2022 року Офіс туризму Вінниці спільно з Укрпоштою презентували та погасили ексклюзивну поштову марку «Бойовий гусак-льотчик. Вартові українського неба» за мотивами роботи майстрині Наталії Дремлюги, присвячену безстрашним українським авіаторам.

Фото: Офіс туризму Вінниці