Для платформи United24 запустять новий сайт

Державна фандрейзингова платформа United24 отримає оновлений вебсайт - United24 2.0.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це сказав віцепрем'єр-міністр - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров під час виступу в Українському домі у Давосі.

"Ми плануємо запустити вебсайт United24 2.0. На ньому буде розміщена інформація про партнерів та донорів платформи. Також на сайті будуть розміщені різні історії, і на ньому можна буде обрати мету донату", - розповів він.

Федоров зазначив, що на першій версії сайту можна обрати напрям підтримки, а на новому сайті будуть розміщені фандрейзингові програми під конкретні цілі, які будуть пов'язані з конкретними амбасадорами платформи та компаніями.

Віцепрем'єр додав, що минулого тижня в Україні стартувала програма з відбудови, першим проєктом якої стала реконструкція будинків на Київщині. У межах програми буде відбудовано 18 будинків в Ірпені, Бородянці, Гостомелі, селах Бузове та Мила.

За словами Федорова, у межах проєкту на будівельних майданчиках будуть розміщені камери для того, щоб донори могли спостерігати за процесом у режимі реального часу. На вебсайті програми буде розміщена інтерактивна мапа будинків, де також будуть розміщені історії мешканців. Крім цього, на сайті можна буде знайти інформацію про донорів та амбасадорів і конкретні будинки, на які вони пожертвували гроші або допомогли збирати донати.

Очільник Мінцифри додав, що проєкт вже підтримали великі компанії. Наприклад, один із будинків відбудує всесвітньовідомий бренд Balenciaga.

Читайте також: Uber задонатив $1,5 мільйона через UNITED24

Як повідомлялося, у травні 2022 року Президент Володимир Зеленський підписав указ щодо ініціативи створення національного бренду United24 для об'єднання зусиль міжнародних партнерів у підтримці України.

Фандрейзингова платформа United24 стала "єдиним вікном" для пожертв від благодійних організацій, міжнародних партнерів та громадян з метою підтримки України, зокрема за такими напрямами: допомога Збройним силам, гуманітарна, медична допомога і допомога дітям, відновлення інфраструктури, цифрова та інформаційна протидія збройній агресії.

За словами Зеленського, загальна сума благодійних внесків, які зібрали платформі United24, сягнула понад 10 мільярдів гривень.