Через UNITED24 для лікарень закупили понад 500 генераторів

Завдяки UNITED24 для лікарень закупили понад 500 генераторів.

Про це в інтерв'ю Укрінформу сказала заступниця міністра охорони здоров'я Марія Карчевич, передає Укрінформ.

"Якщо говорити про UNITED24, то в рамках цієї ініціативи вже закуплено 516 генераторів і ще триває залучення ресурсів та плануються наступні закупівлі. Тривають поставки генераторів різної потужності і за рахунок інших джерел та від міжнародних партнерів і благодійників", - сказала Карчевич.

Заступниця міністра зауважила, що базова потреба у генераторах у медзакладах закрита. Зараз збір іде на додаткову потребу.

Читайте також: За кошти, зібрані через UNITED24, закуплять понад 150 АЗФ та дев'ять апаратів ШВЛ

"Інакше кажучи, генераторів, які є в медзакладах, достатньо для забезпечення роботи операційних, реанімації, критичного медобладнання в умовах тривалих відключень світла. Враховуючи можливі негативні сценарії, потрібно бути готовими до тривалих блекаутів. Відповідно до того закладам доведеться до генераторів приєднувати й інші прилади, медобладнання, інші групи споживачів для освітлення, приготування їжі", - сказала Карчевич.

Також, за її словами, частина медзакладів, окрім генераторів, забезпечені станціями супутникового інтернету Starlink. За час війни передано для потреб медичної сфери понад 1000 таких станцій.