Австрія продовжила тимчасовий захист для українських біженців до березня 2024 року

Федеральний уряд Австрії продовжив дію тимчасовий захист для вимушених переселенців з України та право легально перебувати на території республіки до 4 березня 2024 року.

Як передає власний кореспондент Укрінформу, відповідну постанову було прийнято Радою міністрів Австрії у середу.

Документом внесено зміни до постанови федерального уряду Австрії від 11 березня цього року про тимчасове право на проживання для переміщених осіб з України.

"Тимчасове право на проживання діє до 4 березня 2024 року", - йдеться в ухваленому документі.

За даними МВС Австрії, на сьогодні у країні зареєстровано понад 90 тис. українців. Близько 56 тис. з них наразі перебувають на базовому забезпеченні.

Читайте також: Австрія допоможе Закарпаттю посилити енергетичну безпеку

Як вже повідомлялося, після початку російського військового вторгнення в Україну мільйони українців, переважно, жінки та діти, були вимушені шукати притулку в країнах ЄС. У відповідь на такий розвиток Євросоюз вперше у власній історії активував так звану директиву тимчасового захисту, яка надала українцям право легально знаходитися на території ЄС, отримувати базові соціальні послуги та мати право на працевлаштування.

Читайте також: Парламент Австрії назвав Голодомор «жахливим злочином»

Після того, як із наближенням зими російські загарбники почали цілеспрямовано знищувати енергетичну інфраструктуру України, прирікаючи мільйони людей на холод і темряву, ЄС почав зважати на додаткові заходи для відповіді на ймовірний новий потік біженців з України. На цей час значного зростання міграційних потоків з України в країни ЄС не відбувається, всупереч намірам та сподіванням кремля.