Японія передала Україні чотири потужних дизель-генератори, вони вже в дорозі

Японія передала Україні чотири дизель-генератори великої потужності, вони вже на шляху до Бучі на Київщині.

Про це повідомив у Фейсбуці посол України в Японії Сергій Корсунський, передає Укрінформ.

Дипломат поінформував, що з метою допомоги Україні у важкий зимовий період у Японії створено Міжфракційну групу парламентарів, до якої увійшли 151 депутат.

"У співпраці з Федерацією японського бізнесу Кейданрен та Ніппон Фаундейшн, за прямої підтримки особисто прем'єр-міністра Японії Фуміо Кішіди сьогодні відбулась церемонія передачі Україні чотирьох дизель-генераторів великої потужності, які вже в дорозі до Бучі", - написав дипломат.

Корсунський додав, що діючий генеральний секретар правлячої Ліберально-демократичної партії Японії пані Камікава підкреслила, що це тільки початок, а голова японського уряду привітав цю ініціативу і наголосив, що підтримка з боку Японії тільки збільшуватиметься.

Читайте також: Жителі Грузії зібрали $154,2 тисячі на генератори для України

Як повідомлялося, за підтримки уряду Японії у співпраці з ПРООН в Україні започатковано новий проєкт міжнародної технічної допомоги за участю ДСНС України і низки громад на Київщині загальною вартістю 4,5 млн доларів США. Передбачено надання піротехнічним підрозділам ДСНС автомобілів, засобів бронезахисту, металодетекторів, іншого спецобладнання.