Норвегія передала Україні п’ять військових санітарних автобусів

Норвегія передала Україні п’ять військових санітарних автобусів, вартість допомоги становить 3 млн євро.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомляє у Фейсбуці.

“НАТО сприяє наданню санітарних автобусів з Норвегії до України - Норвегія передала Україні п’ять військових санітарних автобусів на прохання Києва про міжнародну допомогу, яке надійшло до Євроатлантичного центру НАТО з координації реагування на катастрофи”, - ідеться в повідомленні.

Ця допомога координувалась EADRCC через фінансові домовленості з Норвегією.

Центр визначив вимоги до санітарних автобусів і сприяв доставці до Міністерства оборони України. Цей дарунок є частиною безпрецедентної підтримки, яку союзники по НАТО надають Україні, яка продовжує відбивати російську агресію, зауважили у Генштабі ЗСУ.

У Генштабі нагадали, що, виступаючи на робочому засіданні міністрів закордонних справ країн НАТО в Бухаресті 29 листопада, генеральний секретар Альянсу Єнс Столтенберг заявив: “Ми будемо продовжувати надавати підтримку Україні так довго, скільки буде потрібно. Союзники по НАТО надають безпрецедентну підтримку, і сьогодні члени Альянсу запропонували додаткові внески до Пакету Комплексної допомоги НАТО для України. Вони профінансують нелетальну підтримку, в тому числі пальне і медичні матеріали”.

Читайте також: Лісівники Черкащини передали армії 52 автомобілі

Євроатлантичний центр НАТО з координації реагування на катастрофи є головним механізмом цивільного реагування на надзвичайні ситуації в євроатлантичному регіоні. Він функціонує цілодобово сім днів на тиждень і взаємодіє з усіма країнами-членами і партнерами НАТО. Центр функціонує як кліринговий дім, координуючи як запити про допомогу, так і пропозиції допомоги.

Як повідомляв Укрінформ, 21 листопада Столтенберг заявив, що НАТО має поставити Україні більше зброї, щоб прискорити завершення війни.