В Україну доставили 30 евакуаційних автомобілів для медиків від швейцарських благодійників

В Україну доставили перші 30 нових евакуаційних автомобілів для медиків від швейцарської благодійної асоціації Free Ukraine («Вільна Україна»).

Як передає Укрінформ, про це Міністерство охорони здоров’я України повідомляє в Телеграмі.

«Це унікальні повнопривідні позашляховики Toyota Land Cruiser J78, створені для роботи у складних умовах на територіях зі зруйнованою інфраструктурою. Вони прості в технічному обслуговувані, мають великий паливний бак, через що не потребують дозаправки у межах 1000 кілометрів; дизельні двигуни; високий кліренс, до того ж у них відсутня складна електроніка», - ідеться у повідомленні.

Позашляховики придбала асоціація Free Ukraine в рамках своєї гуманітарної ініціативи з розбудови національної системи медицини катастроф.

Проєкт профінансований Free Ukraine у партнерстві із міжнародними організаціями: World Health Organization, Ukrainian Embassy in Great Britain, AstraZeneca, Foreign, Commonwealth and Development Office (FCDO), Free Ukraine, British-Ukrainian Aid, Aide Médicale et Caritative France-Ukraine, Yellowblue Force Foundation, Canada-Ukraine Foundation за підтримки МОЗ.

З початку повномасштабного вторгнення росії в Україну Free Ukraine передала Україні понад 120 карет швидкої допомоги та евакуаційних автомобілів.

Читайте також: МОЗ отримало 18 «швидких» від волонтерських організацій Ukraine Friends та Rotary International

Як повідомляв Укрінформ, американські волонтери передали Державній прикордонній службі України автомобіль швидкої медичної допомоги.