Швейцарія готує новий пакет гуманітарної допомоги для українців

Швейцарія готує новий пакет гуманітарної допомоги для українців.

Як передає Укрінформ, про це Прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив у Фейсбуці.

«Важливий візит Президента Швейцарії Ігнаціо Кассіса в Україну на тлі масованих ракетних атак росії. Цінуємо такий сміливий прояв підтримки», - зазначив Шмигаль.

Він зауважив, що російські терористи цілеспрямовано б’ють по енергетичній інфраструктурі України. «З боку уряду робимо все можливе, щоб зберегти стабільність постачання енергії, тепла й питної води для населення. Маємо допомогу від партнерів, зокрема й Швейцарії. Подякував за потужну підтримку в багатьох напрямках», - додав Шмигаль.

За його словами, конференція в Лугано стала відправною точкою для міжнародного діалогу щодо відновлення України. «Вже за тиждень у Берліні продовжимо роботу на науковому й експертному рівнях щодо негайного і післявоєнного відновлення», - зазначив він.

Читайте також: Швейцарія нейтральна країна, але ми не можемо заплющувати очі на вбивства українців — президент

Своєю чергою, Кассіс повідомив, що Швейцарія готує новий пакет гуманітарної допомоги для українців. Також у четвер, 20 жовтня, Україна та Швейцарія підписали домовленості про співпрацю у сфері пошуку зниклих безвісти. Протягом 2022-2023 рр. планується постачання спеціального обладнання, що сприятиме роботі державного експертно-криміналістичного центру.

Як повідомлялося, у четвер в Україні з візитом перебував Президент Швейцарії Ігнаціо Кассіс.