Зеленська закликала Фонд народонаселення ООН долучатися до відновлення України

Фото

Дружина Президента Олена Зеленська закликала Фонд народонаселення ООН активно долучатися до реалізації плану з відновлення України.

Як передає Укрінформ, про це перша леді повідомила у Фейсбуці.

Зеленська нагадала, що нещодавно у партнерстві з українським офісом Фонду народонаселення ООН в Україні запустили спеціальний застосунок, що допомагає жінкам, які потерпають від домашнього насильства зв’язатися з поліцією.

“Це лише один із результатів нашої постійної тісної співпраці з Фондом”, - зауважила вона.

За словами Зеленської, сьогодні вона і виконавчий директор Фонду народонаселення ООН (UNFPA) Наталія Канем обговорили подолання гендерного насильства. “Говорили про те, що навіть зараз, під час війни, подолання гендерно зумовленого насильства не відходить на другий план”, - зауважила дружина Президента.

Вона також нагадала, що ще в березні директор Фонду народонаселення ООН "зробила заяву, у якій зазначила: Жінки й дівчата, які опинились у надзвичайних ситуаціях, у всьому світі, зокрема в Україні, позбавлені можливості брати на себе відповідальність за своє тіло, життя та майбутнє. Їм потрібна додаткова системна підтримка – якраз така, яку надає нині UNFPA Україна. Тож попросила брати активну участь у розбудові та оснащенні мережі шелтерів по всій країні".

Зеленська підкреслила, що дуже цінує гуманітарну підтримку, яку Фонд народонаселення ООН надає найуразливішим громадянам: вагітним, породіллям і немовлятам, які страждають від російської агресії.

Також дружина Президента нагадала, як нещодавно відвідала у Львові центр допомоги потерпілим – один із чотирьох, які відкрили за підтримки UNFPA. За її словами, особливо важливо, що в них працюють психологи, бо питання психічного здоров’я українців є одним з пріоритетів.

“Уряд України спільно з міжнародними партнерами розробив план відновлення нашої країни в повоєнний час. Ми починаємо втілювати його вже зараз. Це величезний виклик, тож звернулася із закликом до UNFPA активно долучатися до реалізації плану. Вірю, що наші спільні зусилля допоможуть зберегти й відновити найцінніше, що є в України, – її людей”, - зауважила вона.

Як повідомлялося, 4 липня під час Міжнародної конференції в Лугано (Швейцарія) Прем'єр-міністр Денис Шмигаль презентував План відновлення України. План складається із трьох етапів, і після перемоги у війні треба буде реалізувати тисячі проєктів з відбудови.

Фото: Олена Зеленська, Facebook