Львівщина зможе прийняти ще 100 тисяч переселенців на зимовий період

Львівщина очікує ще на близько 100 тисяч переселенців, які через війну не можуть зимувати у своїх будинках.

Про це в Телеграмі написав начальник Львівської ОВА Максим Козицький, передає Укрінформ.

«З наближенням холодного періоду Львівська область очікує на прибуття близько 100 тисяч вимушених переселенців, які через терористичні дії армії рф залишилися без води, газу та електропостачання. Відтак, ми будемо вдячні Республіці Польща за допомогу в облаштуванні прихистків на Львівщині, є потреба у теплих речах, покривалах, продуктах тривалого зберігання, дизельних генераторах та електрообігрівачах, а також в облаштуванні пунктів обігріву», - написав Козицький.

Читайте також: На Львівщині у закладах освіти створять 1100 місць для проживання переселенців

Очільник Львівщини вів перемовини про допомогу вимушеним переселенцям, які прибудуть в область з Воєводою Люблінським Лехом Справкою під час зустрічі на ПП «Рава-Руська – Гребенне».

«Пан Справка пообіцяв, що прокомунікує з бізнесом у повітах й запросить долучатись до гуманітарної допомоги нашим землякам», - додав Козицький.

Наразі у Львівській області проживає понад 400 тисяч вимушених переселенців, 250 тисяч з них зареєстровані, як ВПО.

Читайте також: Львівщина готується прийняти нову хвилю переселенців

Як повідомляв Укрінформ, Кабінет Міністрів заклав у проєкт державного бюджету на наступний рік фінансування низки програм з підтримки внутрішньо переміщених осіб, тому вони будуть втілюватися у життя. З жовтня власники житла, які розмістили у себе ВПО, отримуватимуть 900 гривень замість 450 гривень за кожну таку людину на місяць.

З 24 лютого в Україні триває повномасштабна російська воєнна агресія. Декілька мільйонів українців змушені були покинути свої домівки, рятуючись від війни.

Читайте також: У кожному районі Львівщини запрацювали консультативні центри для переселенців

2 серпня Кабінет Міністрів ухвалив рішення про обов'язкову евакуацію населення з Донецької області. Вона пов’язана з ризиком того, що через інтенсивні ворожі обстріли Україна не зможе забезпечити населення теплом у зимовий період, а тому є ризик для життя людей.

Віцепрем'єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук прогнозує, що обов'язкову евакуацію, яка зараз відбувається з Донецької області, можуть поширити і на інші області, що постраждали від бойових дій.