На Львівщині у закладах освіти створять 1100 місць для проживання переселенців

На Львівщині у закладах освіти створять 1100 місць для проживання переселенців

Укрінформ
На Львівщині за підтримки Міжнародної організації з питань міграції в чотирьох закладах професійно-технічної та вищої освіти створять понад 1100 місць для проживання вимушених переселенців.

Про це повідомляє у Телеграмі начальник Львівської ОВА Максим Козицький, передає Укрінформ.

"На Львівщині незабаром за підтримки Міжнародної організації з питань міграції почнуть реконструкцію у 4 закладах професійно-технічної та вищої освіти. Це дозволить створити понад 1100 місць для проживання людей, які втратили дім через війну", - йдеться у повідомленні.

Начальник ОВА зазначив, що про це йшлося на зустрічі з директором регіонального офісу Міжнародної організації з Міграції Манфредом Профазі. Козицький розповів про виклики, які стоять перед областю зараз: велика кількість вимушених переселенців без житла та наближення опалювального сезону. Профазі має на меті вивчити потреби, щоб допомогти у найважливіших питаннях.

Також у планах МОМ започаткувати грантову програму підтримки бізнесів, які постраждали через воєнні дії. Надалі прагнуть сприяти економічній адаптації та відновленню мікро- і малих українських підприємств, зазначив очільник ОВА.

Читайте також: Львівщина готується прийняти нову хвилю переселенців

Як повідомляв Укрінформ, на Львівщині зараз офіційно проживають 250 тисяч ВПО : 75 тисяч – діти, 32 тисячі пенсіонерів, 8 тисяч людей з інвалідністю, 121 тисяча людей працездатного віку. У піковий період в області проживали понад 630 тисяч вимушених переселенців.

Фото: Телеграм Максима Козицького

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-