На лікування за кордон евакуювали ще 38 українців

Міністерство охорони здоров'я та Єврокомісія евакуювали на лікування до Франції, Фінляндії, Данії, Нідерландів та Німеччини 38 постраждалих українців.

Про це МОЗ повідомляє у Фейсбуці, передає Укрінформ.

“В евакуаційних групах були особи з мінно-вибуховими травмами та з онкологічними захворюваннями з Івано-Франківська, Одеси та тих прифронтових територій, де наразі тривають активні бойові дії. Всі ці пацієнти направлені за кордон для спеціалізованого лікування та подальшої реабілітації”, - ідеться у повідомленні.

Читайте також: Укрзалізниця пропонує евакуаційні рейси для мешканців Криму

У МОЗ зазначають, що міжнародні партнери у взаємодії зі службою екстреної медичної допомоги транспортують пацієнтів від лікарні у прифронтовій зоні через львівський медичний хаб до аеродрому в Польщі. Потім українських пацієнтів спеціальний авіатранспорт або ж повітряні госпіталі доправляють у країни Європи для спеціалізованого лікування.

Завдяки співпраці МОЗ з міжнародними партнерами на лікування до клінік Європи від перших днів повномасштабної війни евакуйовано 1600 постраждалих українців.

Читайте також: Евакуаційну колону під Василівкою росіяни обстрілювали з мінометів

У МОЗ нагадали, що тяжкохворі українці або ж ті, хто дістав травми внаслідок війни, можуть самостійно подати попередню заявку на участь у Програмі медичної евакуації, для цього слід заповнити відповідну заявку.

Читайте також: У рамках Саміту перших леді вже домовились про лікування військових та переселенців - Зеленська

Як повідомляв Укрінформ, 1 вересня у польському місті Жешуві відкрили спеціальний медичний хаб для українських пацієнтів, яких евакуюють на лікування до європейських клінік.