Фінляндія надасть Україні нову партію гумдопомоги на €35 мільйонів

Уряд Фінляндії виділив Україні €35 мільйонів на гуманітарну допомогу, тимчасове житло та підтримку державного управління.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Yle.

Згідно з МВС Фінляндії, основні гуманітарні потреби найбільш уразливих категорій громадян пов'язані з продовольчою безпекою, захистом та грошовою допомогою.

На прохання України Фінляндія також надасть мобільне тимчасове житло не менш як 200 українським родинам, які втратили свої будинки, а також близько десяти мобільних житлових блоків для використання рятувальниками.

Крім того, Фінляндія направить кошти до спільного фонду державного управління, який перебуває у віданні Світового банку. Кошти цього фонду використовуються, зокрема для підтримки виплати заробітної плати у державному секторі, наприклад, учителям.

Читайте також: На Полтавщині переселенцям передали гумдопомогу від уряду Польщі

Уряд Фінляндії схвалив у липні виділення 70 мільйонів євро на допомогу Україні у своєму додатковому бюджеті. Ухвалені рішення стосуються половини цієї суми.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні міністр оборони Антті Кайкконен заявив про передачу Фінляндією чергової партії військової допомоги Україні.