Учасники збору «Монета за донат для ЗСУ» зібрали за першу добу понад пів мільйона гривень

У межах благодійного збору коштів «Монета за донат для ЗСУ», який оголосив Національний банк спільно з ПриватБанком, уже зібрано понад 545 тисяч гривень.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба НБУ у Telegram.

«545 222 гривень задонатили учасники благодійного збору «Монета за донат для ЗСУ» за першу добу. Ворог наносить страшні удари, однак йому протистоять сильні та незламні українці, які конвертують страх у потужну силу боротися ще завзятіше за нашу незалежність та допомагати ще більше, аби наблизити перемогу», - йдеться в повідомленні.

В НБУ нагадали, що кожен, хто візьме участь у зборі коштів, матиме шанс отримати одну з 10 ексклюзивних пам’ятних монет «Ой у лузі червона калина» (5 зі срібла та 5 із нейзильберу) – з підписами голови НБУ Кирила Шевченка та головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного.

Читайте також: Чехи зібрали майже $1 мільйон для ЗСУ на згадку про радянське вторгнення

Як повідомлялось, до Дня Незалежності України НБУ спільно з ПриватБанком оголосили про старт благодійного збору коштів «Монета за донат для ЗСУ». Щоб отримати шанс виграти монету зі срібла, необхідно переказати 1000 грн на спецрахунок НБУ, з нейзильберу – 100 грн. Завершення збору коштів – 2 вересня 2022 року.