У Києві на Алеї сміливості викарбували ім‘я Бориса Джонсона

Фото, відео

У Києві на Алеї сміливості викарбувано ім‘я прем’єр-міністра Великої Британії Бориса Джонсона.

Як повідомляє Укрінформ із посиланням на відео, надане Офісом Президента України, церемонія відкриття таблички відбулася за участю Володимира Зеленського та Бориса Джонсона.

Зеленський висловив вдячність британському прем’єру за лідерство в наданні підтримки Україні. Окрім того, він подякував британцям за велику допомогу, яку Британія надає Україні впродовж шести місяців повномасштабного російського вторгнення.

"Але допомога потрібна завжди. Вона потрібна вчасно. Я хочу подякувати Борису не тільки за те, що він зробив разом зі своїм народом, а за те, коли він це зробив. А саме – від самого початку", – додав Зеленський.

Водночас він подякував усім політичним лідерам світу, які вчасно допомогли Україні у протистоянні росії.

"Ми будемо дякувати не тільки на словах, а хочемо дякувати історично, тому на цій Алеї сміливості сьогодні (24 серпня – ред.) з‘явиться ім‘я прем‘єр-міністра Великої Британії Бориса Джонсона", – підкреслив Зеленський.

Президент України та прем‘єр-міністр Великої Британії також прогулялися центральними вулицями Києва. Зокрема, відвідали виставку знищеної російської техніки на Хрещатику.

Як повідомлялося, 23 серпня Президенти України Володимир Зеленський та Польщі Анджей Дуда відкрили Алею сміливості на площі Конституції в Києві.

Читайте також: Зеленський біля ВР відкрив Алею сміливості, де викарбують імена іноземних друзів України

Алею відкрито з ініціативи глави Української держави з нагоди 31-ї річниці Незалежності України. На ній будуть викарбувані імена політичних лідерів та інших представників країн-партнерів, які допомагають Україні від початку повномасштабного вторгнення російської федерації. Першим іноземним лідером, відзначеним на Алеї сміливості, став Дуда.