У Відні з’явилося графіті «Привид Києва» до дня Повітряних сил України

Фото

У центральній частині Відня з’явилося графіті «Привид Києва», присвячене військовим льотчикам-захисникам українського неба від російського агресора.

Настінний малюнок до дня Повітряних сил України було створено у співпраці Укрінформу та білоруського митця Михася Смольскі.

Виконане у синьо-жовтих кольорах графіті створено на стіні популярної серед молоді набережної Дунайського каналу біля метро Schottenring.

Як повідомлялося, у першу неділю серпня в Україні відзначають день Повітряних сил ЗСУ.

Героїзм військових льотчиків у перші тижні повномасштабного вторгнення рф став джерелом народної легенди про «Привида Києва» – повітряного аса-супергероя, який з’являється там, де не чекають, і успішно атакує літаки російських загарбників.

Графіті «Привид Києва» у Відні / Фото: Василь Короткий, Укрінформ

Пізніше в командуванні Повітряних сил ЗСУ заявили, що «Привид Києва» – це, швидше, збірний образ героїчних пілотів 40-ї бригади тактичної авіації, які захищають українське небо.

«Це образ – передусім, льотчиків 40-ї бригади тактичної авіації, яка дислокується поблизу Києва, виконує завдання передусім із захисту неба столиці, державних об’єктів. І саме військові льотчики є прообразом цього Привида. Ми говоримо так: усі ми – Привиди, ми з'являємося там, де ворог нас не чекає, і нехай нас бояться», - заявляв речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

Читайте також: Сьогодні – День Повітряних Сил ЗСУ

Після понад п’яти місяців повномасштабної війни рф проти України російській «другій армії світу» так і не вдалося встановити контроль над українським небом. Українська бойова авіація продовжує зміцнювати свою присутність над українською землею та завдавати удари про військах загарбників.