На зібрані через United24 гроші для України придбали перший гелікоптер

На кошти, зібрані через United24, придбано перший гелікоптер.

Як передає Укрінформ, про це Міністерство цифрової трансформації повідомляє у Телеграмі.

Зазначається, що це МІ-2АМ-1, який виготовляють в Україні. Його вартість - 23,4 млн грн.

Читайте також: «Армія дронів»: до кінця серпня планують закупити 200 безпілотників-розвідників

Як зауважили у Мінцифри, гелікоптер може розвивати швидкість до 200 км/год і долати відстані до 600 км. Він допоможе оперативно евакуйовувати поранених бійців з поля бою та своєчасно дістатись шпиталю тим, для кого кожна хвилина є критичною.

«Вдячні кожному хто донатить. Продовжуйте це робити. Задонатити в United24 можна на офіційному сайті або на головному екрані застосунку «Дія». Кожна гривня важлива. Для наших захисників, для цивільних, для перемоги України», - сказано в повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, до збору коштів через United24 на підтримку України долучилися 110 країн світу.

Читайте також: До збору коштів через United24 на підтримку України долучилися 110 країн

17 травня Президент Володимир Зеленський підписав указ щодо ініціативи створення національного бренду United24 для об'єднання зусиль міжнародних партнерів у підтримці України.

Фандрейзингова платформа United24 є так званим єдиним вікном для пожертв від благодійних організацій, міжнародних партнерів та громадян з метою підтримки України, зокрема, за такими напрямами: допомога Збройним силам, гуманітарна, медична допомога і допомога дітям, відновлення інфраструктури, цифрова та інформаційна протидія збройній агресії.