У Брюсселі відкрили мініатюру монумента Незалежності України

Фото

У брюссельському парку Міні Європа у вівторок відбулась офіційна церемонія відкриття мініатюри Монумента Незалежності України, який знаходиться в самому серці Києва.

Про це повідомило Міністерство закордонних справ України у Фейсбуці, передає Укрінформ.

МЗС зазначає, що реалізувати це вдалося завдяки ініціативі посольства України в Королівстві Бельгія та у співпраці із керівництвом парку. Українська інсталяція була презентована коротким відео під час онлайн трансляції другого Саміту перших леді та джентльменів, який відбувся 23 липня 2022 року з ініціативи Олени Зеленської.

«Це вперше в історії у парку розмістили інсталяцію держави, яка не є членом ЄС. Такий крок є знаком солідарності з Україною та підтримки нашої держави під час боротьби проти росії», - наголошує міністерство.

У зовнішньополітичному відомстві України впевнені, що цей символічний крок у вигляді української мініатюри серед держав-членів ЄС обов’язково матиме своє практичне втілення у вигляді офіційного набуття Україною членства в ЄС.

Читайте також: У Римі відбулася виставка творів сучасного українського мистецтва

Як повідомляв Укрінформ, з ініціативи дружини Президента Олени Зеленської відбувся Другий міжнародний саміт перших леді та джентльменів. На заході обговорили повоєнне майбутнє України та світу.