Дуда назвав Україну скарбницею розвитку на десятиліття вперед

Польща потребує сильної й незалежної України, яка має значний економічний та природний потенціал і є “скарбницею розвитку на майбутні десятиліття”.

Про це під час форуму “Конгрес 590” у Варшаві заявив президент Польщі Анджей Дуда, передає кореспондент Укрінформу.

За його словами, аби бути сильною, Польща потребує “сильної, незалежної, суверенної України як частини Європи”. Дуда наголосив, що Україна має величезний економічний і природний потенціал.

“З упевненістю можна сказати, що Україна є скарбницею на наступні десятиліття розвитку для нашої частини Європи... а також для всього ЄС”, - підкреслив польський лідер.

Читайте також: Польща передала Україні понад 240 танків та близько 100 БТРів - Дуда

Він зазначив, що сьогодні для поляків ключове значення має допомога, яку вони надають Україні в багатьох аспектах, зокрема військовому.

“Українці власною кров’ю підписують свій вступ до вільного світу. Захід не може сприймати це легковажно”, - переконаний Дуда. Він наголосив, що Польща прекрасно знає, що робить, допомагаючи Україні. Поляки хочуть бути частиною не “русского міра”, а вільного світу, європейської демократії, євроатлантичної спільноти.

Читайте також: Зміни в польському уряді: одна з нових міністрів опікуватиметься українцями

“Ми хочемо разом (з Україною – ред.) розвиватися в нашій частині Європи і хочемо тут разом будувати якомога кращі умови для життя”, - резюмував президент Польщі.

З 24 лютого росія веде широкомасштабну війну проти України. Польща є головним логістичним хабом для нашої держави, зокрема в контексті військової допомоги.