Україна на бізнес-форумі у Роттердамі презентує проєкти відбудови

Фото

Україна на бізнес-форумі у нідерландському Роттердамі презентує проєкти відновлення та відбудови.

Про це перша заступниця міністра закордонних справ Еміне Джапарова повідомила у коментарі кореспондентові Укрінформу в Гаазі.

"У Роттердамі ми проводимо величезний бізнес-форум, на який також приїхала перший віцепрем’єр-міністр – міністр економіки України Юлія Свириденко. Ми презентуємо урядове бачення реконструкції та розвитку країни, будуть представлені бізнес-проєкти. І це теж інвестиція в майбутнє, бо війна закінчиться, а відновлювати країну доведеться. І саме таке відновлення ми бачимо в партнерстві. Ми запрошуємо нідерландський бізнес, і вже близько трьохсот компаній зареєструвалися на цей бізнес-форум", - сказала Джапарова.

Україна на бізнес-форумі у Роттердамі презентує проєкти відбудови / Фото: Ірина Драбок, Укрінформ

Вона зауважила, що це засвідчує великий інтерес. "Зараз ми презентуємо нашу дорожню карту. Нідерландський бізнес має це почути. І на основі цього можна вже говорити про співпрацю", - зауважила перша заступниця глави МЗС.

За її словами, Україна буде потужним партнером.

Читайте також: Статус країни кандидата на вступ до ЄС додасть Україні сил для боротьбиДжапарова

«Ми не країна прохачів, ми не країна, яка з простягнутою рукою щось просить, як дехто нас уявляє. Ми є країною, яка робить серйозний внесок, зокрема в безпековий вимір. Немає жодної країни в ЄС, яка б мала такий досвід війни, немає країни з такою армією, як у нас. Сільське господарство, цифровізація… Жодної країни в ЄС немає, яка б мала такий додаток, як «Дія», коли в кілька кліків ти можеш отримати більшість державних послуг. Ми це все проговорюємо нашим партнерам», - наголосила Джапарова.

Одноденний бізнес-форум у Роттердамі відкрив мер Ахмед Абуталеб.

Як повідомляв Укрінформ, готовність узяти шефство над відбудовою українських регіонів уже висловили низка держав, зокрема Велика Британія, Данія, країни Балтії.