росія веде війну на знищення, тому дуже важливо продовжити допомогу Україні – Бербок

Глава МЗС Німеччини Анналена Бербок заявила, що росія не повинна виграти війну, тому Україні потрібна допомога.

Як передає власний кореспондент Укрінформу, перша такого роду заява з боку керівництва німецького уряду була зроблена Бербок під час участі в ток–шоу «Маркус Ланц» на телеканалі ZDF.

«Звичайно, росія не повинна виграти цю війну. Вона має у стратегічному плані її програти, оскільки чинить порушення не лише щодо України, але й порушує міжнародне право. Вони хочуть зруйнувати мир в Україні. Тому Україна за жодних умов не повинна програти, а це означає: Україна має перемогти», - заявила Бербок, відповідаючи на пряме питання, чи повинна Україна виграти війну.

Глава МЗС Німеччини наголосила, що росія веде війну на знищення України, і тому дуже важливим є продовження надання допомоги в Україні в її самообороні. «Ми не можемо і не хочемо полишити Україну напризволяще, бо тоді путін переможе», - зазначила Бербок.

Читайте також: путін має стати свідком стратегічної поразки росії – фон дер Ляєн

Як повідомлялося, в понеділок федеральний канцлер Олаф Шольц під час виступу в Бундестазі заявив, що «путін не повинен і не виграє цю війну».

Раніше німецька опозиція, ЗМІ, а також посол України у ФРН Андрій Мельник неодноразово критикували коаліційний уряд країни за те, що його керівники уникають та відмовляються чітко заявити, що Україна має перемогти у війні, яку рф веде проти неї.

«Дуже прикро, що ні уряд Німеччини, ні канцлер особисто не мають сміливості говорити про перемогу України та відповідно діяти, підтримуючи Україну сучасним важким озброєнням», - заявив, зокрема, у середу посол України у ФРН Андрій Мельник.

Як повідомляв Укрінформ, у четвер на форумі GLOBSEC 2022 у Братиславі президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн заявила, що Україна має перемогти у війні проти російської агресії, в той час як путін має зазнати важкої стратегічної поразки у його вторгненні в Україну.

24 лютого росія розпочала неспровоковану війну проти України, проводить масовані обстріли та бомбардування українських міст та селищ, чинить репресії та звірства проти мирного населення на тимчасово окупованих територіях. На боротьбу із загарбниками піднявся весь народ України.

Фото: dpa