Відень передав Україні 16 пожежних і рятувальних автомобілів

Фото, відео

Австрійська столиця Відень передала Україні 16 пожежних і рятувальних автомобілів.

Як передає кореспондент Укрінформу, урочиста передача автомобілів відбулася у середу за участь керівництва міста та посла України в Австрії.

"З першого дня російського вторгнення в Україну Відень продемонстрував солідарність і підтримав країну постачанням допомоги. І тим більше для нас було важливим організувати подальші поставки допомоги в зону бойових дій. Зараз ми відправляємо колону аварійно-рятувальних машин, які допомагатимуть людям на місцях", - заявив під час передачі мер Відня Міхаель Людвіг.

Відень передав Україні 16 пожежних та рятувальних автомобілів/Фото: Vasyl Khymynets, Facebook, ©APA/ROLAND SCHLAGER

Вже у середу, 1 червня, транспортні засоби прибудуть до міста Кошиці у Словаччині, звідки продовжать свій рух в Україну. Колона включає п’ять повністю обладнаних рятувальних машин, три пожежні машини, а також дві командно-штабні машини, три двомісні автомобілі та три фургони.

Зі свого боку, посол України в Австрії Василь Химинець подякував владі Відня за проявлену солідарність та реальну допомогу українцям. "Пожежні та інші рятувальні автомобілі є нагально необхідними, і це – важлива частина реальної допомоги. Але з огляду на розвитку ситуації, на жаль, допомога людям в Україні потребуватиметься й надалі", - наголосив він.

Читайте також: Відень долучився до телемарафону Save Ukraine

За словами посла, віденські рятувальники також передали українським колегам 188 комплектів індивідуальної допомоги.

Як відомо, Відень солідарний з Україною від початку масштабного російського вторгнення. У лютому місто відправило в Україну вантажі першої допомоги з медикаментами, а у березні прийшли ще шість вантажівок із 60 тоннами гуманітарної допомоги та чотири вантажівки з допомогою для переміщених осіб.