Через платформу United24 запускається перший цільовий збір на рентгенапарати

Через платформу United24 запускається перший цільовий збір на рентгенапарати.

Як передає Укрінформ, про це віцепрем'єр-міністр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров повідомив у Телеграмі.

«Запускаємо перший цільовий збір United24 - на рентгенапарати. Будемо збирати кошти сьогодні під час благодійного телемарафону Save Ukraine - #StopWar в Берліні. Ми використовуємо кожну можливість, щоб отримати допомогу та підтримку України від світової спільноти», - зазначив Федоров.

Він додав, що на всі отримані під час ефіру донейти придбають рентгенівські хірургічні системи C-arm для медичних закладів у 12 областях України. Завдяки такому обладнанню медики зможуть виявляти осколкові поранення й оперативніше надавати необхідну допомогу важкопораненим. Вартість одного апарату - понад $100 000.

«Це перший цільовий збір на United24, коли ми збираємо кошти на конкретні потреби. Далі будемо додавати нові лоти. Старт телемарафону о 21:00 за Києвом. Початок ефіру вже за пів години, приєднуйтесь до трансляції в Дія.TV або на YouTube», - сказав Федоров.

Читайте також: За щастя жити звичайним життям і йде ця війна – звернення Зеленського

Як повідомляв Укрінформ, 5 травня під час візиту до Варшави Прем’єр-міністр Денис Шмигаль презентував міжнародним партнерам і донорам платформу United24.

17 травня Президент Володимир Зеленський підписав указ щодо ініціативи заснування національного бренду United24 для обʼєднання зусиль міжнародних партнерів у підтримці України.

18 травня футболіст Андрій Шевченко став першим амбасадором United24.