Понад 900 українців перебувають на лікуванні у країнах ЄС – Ляшко

Станом на сьогодні більше 100 українців перебувають на лікуванні у Німеччині, ще 800 - у клініках інших країн Європейського Союзу.

Як передає Укрінформ, про це повідомив у Фейсбуці міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко за підсумками зустрічі з послом Німеччини в Україні Анкою Фельдгузен.

«Німеччина продовжує підтримувати Україну в протистоянні російській агресії. Радий був вітати Надзвичайного і Повноважного посла Німеччини в Україні пані Анку Фельдгузен з поверненням до Києва. Під час зустрічі висловив подяку уряду Німеччини за допомогу, яку ми маємо від німецьких колег. А це і лікарські засоби, розхідні матеріали, медичне обладнання та досвід німецьких лікарів. Але найбільша наша цінність – це українці, які наразі мають можливість безкоштовно лікуватися у клініках Німеччини», - зазначив Ляшко.

За його словами, щотижня МОЗ відправляє українських поранених та хворих спеціальним медичним авіарейсом Luftwaffe Збройних сил Німеччини до шпиталів країни. «Сьогодні більше 100 українців перебувають на лікуванні у Німеччині та близько 800 у клініках ЄС, і це надзвичайна підтримка для нашої системи охорони здоров’я», - заявив Ляшко.

Читайте також: Ізраїльські клініки прийматимуть на лікування поранених українців - МОЗ

Міністр повідомив, що під час зустрічі обговорили також інші важливі напрямки для співпраці: можливість протезування постраждалих від війни українців в Німеччині; локалізацію виробництва протезів на території України для подальшого обслуговування встановлених за кордоном протезів українцям; обмін досвідом у лікуванні опікових травм та підтримка українського опікового центру; використання технологій телемедицини під час консультацій складних випадків травми та політравми; участь у розвитку мережі закладів охорони здоров’я в рамках відбудови України.

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство охорони здоров'я України та Всесвітня організація охорони здоров’я працюватимуть над розвитком програми надання психологічної допомоги українцям, які постраждали від війни.