Для ЗСУ через «Дію» вже зібрали 300 мільйонів гривень

На потреби Збройних сил України через застосунок "Дія" зібрали 300 млн грн.

Як передає Укрінформ, про це віцепрем'єр-міністр - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров повідомив у Телеграмі.

"Кожного дня ви допомагаєте ЗСУ в "Дії": розповідаєте про ворогів та донатите гроші. Разом ми вже зібрали 300 мільйонів гривень у фонд "Повернись живим", - зазначив він.

За інформацією очільника Мінцифри, на зібрані кошти українські захисники отримали шоломи, бронежилети, планшети та ноутбуки, квадрокоптери і деталі до квадрокоптерів, генератори, тепловізійну та нічну оптику, металошукачі та багато іншого.

Читайте також: Цьогоріч для України слова «Ніколи знову» сприймаються інакшеЗеленський

"Кожного дня наші герої наближають перемогу, а кожна ваша гривня допомагає їм у цьому! Разом ми - сила", - наголосив Федоров.

Як повідомляв Укрінформ, уряд запускає сайт u24.gov.ua. Це платформа для збору коштів на підтримку України в межах глобального проєкту United24. Кожна людина у світі може зробити пожертву й допомогти Україні боротися за нашу свободу. Для підсилення обороноздатності й першочергових заходів із відновлення звільнених територій Україна залучатиме благодійні кошти на підтримку нашої держави в межах проєкту United24. Уряд затвердив порядок накопичення та витрат коштів, що надходять до України як благодійна допомога. Документ чітко визначає, які рахунки є офіційними та які органи державної влади можуть витрачати ці кошти. Уся інформація про це буде публічною та прозорою.