Жителі Донеччини та Луганщини гарантовано отримають грошову допомогу - Мінреінтеграції

З 1 травня внутрішньо переміщені особи, які зареєстровані у громадах Донецької та Луганської областей, отримають грошову допомогу від держави.

Про це повідомляє Укрінформ із посилання на сайт Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

«Усі громади Донецької та Луганської областей увійшли до переліку територіальних громад, що розташовані в районах проведення воєнних (бойових) дій, або які перебувають в тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні). Тож з 1 травня внутрішньо переміщені особи, які зареєстровані у громадах Донецької та Луганської областей, гарантовано отримають грошову допомогу від держави», - зазначили у відомстві.

Читайте також: В Україні із 7 мільйонів переселенців 1,5 мільйона вже звернулися за допомогою до держави

Отримати допомогу зможуть ті громадяни, які перемістилися з територіальних громад, що затверджені зазначеним наказом Мінреінтеграції, а також ВПО, у яких житло зруйноване або непридатне внаслідок пошкодження і які подали заявку на відшкодування, зокрема через Єдиний державний вебпортал електронних послуг.

Читайте також: У «Дії» зареєстрували понад 100 тисяч заяв про пошкоджене майно

Як повідомлялося, допомога на проживання для внутрішньо переміщених осіб з територій, які постраждали від війни, надається у таких розмірах: для осіб з інвалідністю та дітей - 3 000 гривень; для інших осіб - 2 000 гривень.

Заяву на допомогу на проживання можна подати дистанційно через застосунок "Дія" (в розділі «послуги»). Також заяву на взяття на облік у статусі ВПО можна подати особисто до органів соціального захисту, уповноваженої особи громади чи ЦНАПу.

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. 

26 березня уряд прийняв постанову про збір, обробку та облік інформації про пошкоджене та знищене нерухоме майно внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених військовою агресією російської федерації.