Польща вже передала Україні військової допомоги на $1,6 мільярда

Від початку повномасштабного вторгнення рф Польща передала Україні озброєння на  суму понад 1,6 мільярда доларів.

Про це заявив на пресконференції прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький, передає власний кореспондент Укрінформу.

“Польща діє також і в питанні військової допомоги, яка оцінюється приблизно в 7 млрд злотих (понад 1,6 млрд дол. - ред.). Її було направлено для того, щоб українці могли захищатися, оскільки в Україні зараз проходить лінія боротьби з тоталітарний російським режимом”, - сказав Моравецький.

Він зазначив, що Україна надзвичайно мужньо обороняється вже майже два місяці, хоча росія планувала закінчити війну за 3-4 дні.

Читайте також: Голова Сейму Польщі: Українці б’ються за Європу, Києву треба дати зброю

“Вони воюють за нас, за Європу, за свободу, за мир у Європі, і нехай це всі постійно усвідомлюють”, - наголосив голова Ради міністрів Польщі.

Моравецький зазначив, що українці повинні мати багато зброї, оскільки вона дозволяє протидіяти російським окупантам. Він додав, що було б складно протидіяти агресору, який за кількістю озброєння має значну перевагу.

“В усіх цих напрямках ми намагаємося допомагати нашим сусідам”, - запевнив польський прем’єр.

Читайте також: Прем'єр Польщі переконуватиме Шольца передати Україні важке озброєння

24 лютого росія розпочала новий етап війни проти України – повномасштабний наступ. Ворог чинить масовані обстріли та бомбардування українських міст і сіл. Загарбники влаштували масовий терор на тимчасово зайнятих територіях.

Українські військові зупинили наступ ворога та завдають йому великих втрат. Станом на 23 квітня ліквідовано вже близько 21 600 російських загарбників.