Світ має показати дуже швидку санкційну відповідь — Зеленський

Президент Володимир Зеленський переконаний, що світові лідери повинні відреагувати на агресивні дії Росії швидкою і потужною санкційною політикою.

Про це він заявив під час спільної з Президентом Естонії Аларом Карісом пресконференції в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Росія визнала "Л/ДНР", як вона це зробила? Дуже швидко! Реакція повинна бути такою ж швидкою. Учора я розмовляв увечері з паном Макроном, паном Шольцем, паном Джонсоном, паном Дудою, паном Байденом. Усі вони, я вважаю, сьогодні мають показати дуже швидку відповідь, швидку підтримку, швидку допомогу. На сьогодні це найпотужніша санкційна допомога", - сказав Зеленський.

Читайте також: Військова допомога Україні: Естонія може направити інструкторів для тероборони

Він запевнив, що Україна вдячна будь-якій допомозі, у тому числі дипломатичній і озброєнням.

"Але санкційна політика - це більш потужна політика, яка дійсно буде впливати на подальшу імовірну ескалацію з боку Російської Федерації. Не чекати, коли вона (ескалація - ред.) буде, тому що вже перші кроки цієї агресії зроблені", - додав глава держави.

Як повідомляв Укрінформ, 21 лютого президент Росії підписав укази про визнання двох самопроголошених утворень на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей України. Угоди між цими квазіреспубліками і Росією передбачають надання їм військової допомоги. Росія, таким чином, відкрито визнала свою військову присутність на території ОРДЛО.