Гендиректора інтернет-провайдера з Криму засудили до чотирьох років тюрми за колабораціонізм

Генеральний директор інтернет-провайдера "Крымком Юг" з тимчасово окупованого Криму отримав заочний вирок за колабораціонізм. Йому призначено покарання у вигляді позбавлення волі терміном 4 роки з конфіскацією майна.

Про це повідомляє пресслужба прокуратури АР Крим та міста Севастополя, передає Укрінформ.

"За публічного обвинувачення прокуратури автономії заочний вирок за колабораційну діяльність (ч. 4 ст. 111-1 КК України) отримав генеральний директор інтернет-провайдера "Крымком Юг", який обслуговував органи окупаційної влади на півострові", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що прокурори в суді довели, що у 2022-2023 роках засуджений через портал РФ, який дає можливість брати участь у держзакупівлях, уклав та підписав 18 контрактів з установами окупаційної "адміністрації" РФ Криму, чим забезпечив їх функціонування.

Зокрема, гендиректор інтернет-провайдера надавав телекомунікаційні послуги та здавав в оренду відповідне обладнання окупаційним "управлінню Міністерства внутрішніх справ РФ у м. Севастополі", "апарату Державної Ради Республіки Крим" та іншим бюджетним установам держави-агресора.

У прокуратурі повідомили, що директор ООО "Крымком Юг" отримав заочний вирок – покарання у вигляді позбавлення волі терміном 4 роки з конфіскацією майна. Також його позбавлено права обіймати посади, пов’язані із державною службою та місцевим самоврядуванням, та займатися господарською діяльністю на 10 років.

Читайте також: У Києві затримали керівників донецького інтернет-провайдера, підконтрольного ФСБ

Спеціальне досудове розслідування здійснювалось СУ ГУ СБУ в АР Крим.

Раніше Укрінформ повідомляв, що у тимчасово окупованому Криму інтернет-провайдери отримали наказ від ФСБ РФ доносити на клієнтів, які користуються VPN- сервісами.