У Криму дружину політв'язня Якубова оштрафували за спробу зробити фото чоловіка у «суді»

Дружину політв'язня Ельдара Якубова оштрафували на тисячу рублів (приблизно 430 грн) за спробу зробити фото чоловіка на засіданні «судового процесу».

Про це «Кримській солідарності» розповів юрист Рустем Камільов, передає Укрінформ.

«Київський районний «суд» Сімферополя затвердив штраф у розмірі тисячі рублів Айше Якубової за спробу сфотографувати чоловіка на «судовому процесі», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що сторона захисту намагалася заперечити рішення «суду» першої інстанції в апеляційній скарзі.

17 січня в «Київському райсуді» на Айші Якубову склали протокол за невиконання розпорядження пристава - відразу після кінця «судового засідання» вона спробувала сфотографувати свого чоловіка Ельдара Якубова, заарештованого в серпні 2023 року в Бахчисараї за звинуваченням в організації діяльності забороненої в Росії партії Хізб ут-Тахрір. Жінка одразу ж вилучила зроблене фото на вимогу пристава, але його це не влаштувало.

Як повідомлялося, 24 серпня 2023 року російські силовики увірвалися з обшуками до будинків кримських татар у Бахчисараї та Бахчисарайському районі Криму.

Співробітники ФСБ затримали шістьох кримських татар - Ремзі Німетулаєва, Руслана Асанова, Сейдамета Мустафаєва, Аметхана Умерова, Ельдара Якубова та Абдулмеджита Сейтумерова. Всім затриманим пред'явили підозри про участь у діяльності організації Хізб ут-Тахрір, яка заборонена в Росії.

Читайте також: Окупанти продовжили арешт шістьом кримськотатарським активістам до 22 липня - адвокат

У листопаді 2023 року Верховний «суд» Сімферополя після розгляду апеляції залишив активістів з «п'ятої Бахчисарайської групи» у справі Хізб ут-Тахрір у СІЗО.

Раніше Укрінформ повідомляв, що затриманий торік політв'язень Ельдар Якубов вперше зустрівся з дружиною у СІЗО Сімферополя.

Фото: «Кримська солідарность»