Мешканці окупованих територій тимчасово змінюють місце проживання, щоб не голосувати на «виборах»

На тимчасово окупованих територіях люди тимчасово змінюють місце проживання, щоб уникнути участі у незаконних «виборах президента РФ».

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» сказав заступник голови Бердянської районної ради Віктор Дудукалов, передає кореспондент Укрінформу.

«Багато людей змінили місце проживання на ці дні і не контактують з окупантами чи колаборантами. Люди розуміють, що ці «вибори» - це фейк, вони нічого не змінять. Люди дивляться не телевізор, а у вікно і розуміють, що навкруги просто катастрофа - з інфраструктурою, медициною, освітою, правами і свободами. Ці вибори для світу нічого не значать, наші люди просто з них сміються, бо окупанти там знищили життя і зараз проводять «типу вибори», - сказав Дудукалов.

Серед способів безпечно уникнути участі у «виборчому» фарсі він назвав не відчиняти двері окупантам, посилатися на «проблеми із здоров'ям». Однак якщо довелося все ж вступити у контакт із окупантами, то щоб не наражати себе на небезпеку, краще йти за їхнім сценарієм.

«Вибори - це привід продовжувати репресії щодо цивільного населення, що відбувається фактично з перших днів окупації», - наголосив Дудукалов.

Як повідомлялося, начальниця Бердянської МВА Вікторія Галіціна закликала бердянців в останні три дні псевдовиборів бути максимально обачними та обережними: за можливості уникати контактів з представниками «виборчих дільниць» та не приходити на самі «дільниці».

Читайте також: На ТОТ Донеччини і Луганщини на «виборах» голосують завезені із Росії будівельники і військові

Так звані вибори президента РФ проходять з 15 по 17 березня 2024 року. У грудні Центральна виборча комісія Росії ухвалила постанову про проведення незаконних «президентських виборів» у березні 2024 року на тимчасово окупованих територіях України.

У Міністерстві закордонних справ України заявили, що проведення так званих виборів президента РФ на тимчасово окупованих територіях України - Автономній Республіці Крим та місті Севастополі, частинах Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей України - є незаконним та не матиме жодних правових наслідків.

Сполучені Штати та низка інших країн засудили організацію режимом РФ виборів на тимчасово окупованих територіях України.